Sammenligning af kabinetkølere – hvorfor vælge EXAIR?

Der er ingen tvivl om, at når det kommer til energiforbrug, er freon-baserede kabinet kølesystemer mere effektive til at omdanne energi til køleeffekt. Så hvad er egentlig fordelene ved EXAIR’s vortex kabinet kølesystemer?

Lavere startomkostninger og længere levetid
Hvis vi starter med at kigge på startomkostningerne, er prisen for en EXAIR vortex kabinetkøler mellem 1/3 og 1/4 af prisen for en freon-baseret kabinet køleløsning. Derudover er en typisk levetid for EXAIR NEMA 12 vortex kabinetkøler på 20 år, da der ikke er nogen bevægelige dele, der kan slides op, hvor en NEMA type 12 freonbaseret køleløsning har en levetid på ca 5 år.

Så i løbet af en EXAIR kabinetkølers 20 årige levetid vil freon-løsningen skulle skiftes 4 gange.

Hurtigere installation
Kigger man på installationen, så tager det ca en time at installere et EXAIR kølesystem, da det kun kræver lidt trykluft og et lille hul for at cabinet-cooler1montere enheden på toppen af panelet og et andet hul til termostatstyringen. Dette skal sammenlignes med at det tager omkring 3 timer at installere en freon-baseret løsning, hvor der laves meget store udskæringer på panelet for at luftstrømmene kan løbe igennem.

Vedligeholdelse
Et andet område, hvor EXAIR’s kabinetkøler udmærker sig i forhold til de freon-baserede løsninger er vedligeholdelse og nedetid. Der er lidt filter-vedligeholdelse ved trykluftforsyningen på en EXAIR kabinetkøler, men en hurtig vask og re-installation af elementet, der normalt tager et par minutter, er alt hvad der kræves. Til sammenligning kræver en freon-baseret løsning opladning af freon (på grund af lækager), rengøring og udskiftning af filtre samt udførelse af lækagekontrollerne.

Så selvom EXAIR’s vortex kabinetkøler har et højere energiforbrug end de freon-baserede løsninger, skal man tage følgende med i sine beregninger:

  • Billigere at indkøbe
  • Hurtigere at installere
  • Ingen freon utætheder
  • Ingen dyre reparationer
  • Ingen vedligeholdelse, når det installeres i henhold til producentens anbefaling
  • Længere levetid på styringerne
  • Ingen reperationer = ingen tabt produktionstid
  • Alle modeller er UL og CE certificeret