Ny antistatisk ion luftkanon, der er CE, UL og RoHS certificeret

Den nye ion luftkanon fra EXAIR har ingen bevægelige dele og rengør/blæser og eliminere statisk elektricitet på afstande på op til 4,6 meter.

EXAIR-ion-luftkanon-IAC_Plasticsheets3mbDen nye ion luftkanon er RoHS kompatibel og opfylder også de strenge sikkerheds-, sundheds- og miljømæssige standarder, der er nødvendige for at opnå CE og UL godkendelse. Den er ideel til maskinmontering og de steder, som er svære at nå, der kræver et koncentreret flow af ionisering.

Nye designfunktioner omfatter blandt andet:

  • metalforstærket højspændingskabel, der beskytter mod slid og snit
  • integreret jordforbindelse
  • elektromagnetisk afskærmning

Fjerner statisk elektricitet på under ½ sekund
Den patenterede super luftforstærker er inkorporeret i luftkanonen. Den minimerer trykluft forbruget ved at medtage den omgivende luftstrøm i et forhold på 22: 1. Den unikke forstærkede luftstrøm bærer ionerne til målet, hvilket gør det muligt for ion luftkanonen at fjerne statisk elektricitet på mindre end et halvt sekund.

Fra let brise til stærk storm
Luftmængden og hastigheden reguleres trinløst og man kan således styre om man ønsker en “let brise” til forsigtigt at fjerne forureninger eller en “stærk storm” til kraftigt at blæse det væk.

Ion luftkanonen leveres komplet med et robust stativ, der har en drejelig justering til at dirigere luftstrømmen. Man kan let forbinde en slange eller et rør til trykluftindtaget. Den elektriske ionkilde er stødfri og der er ingen radioaktive elementer. Der er designet en ny strømforsyning med ‘metal connector’ til at betjene ion luftkanonen.

Egnet til applikationer som f.eks. åbning af sække og poser, adskillelse af plader, rengøring af støbte emner, støvfjernelse i maleapplikationer m.m.