Hvor sikkert er dit trykluftsystem?

Nogle gange er en lav indkøbspris ikke ensbetydende med en lav brugspris. Vi har nok alle prøvet at købe noget, der var på tilbud for så at opdage at brugsprisen koster os mere end den oprindelige prisbesparelse. Tag f.eks. en printer, hvor man så finder ud af at blækpatronerne koster mere.

Det samme gælder for trykluftdrevne produkter. Du kan f.eks. købe dårligt designede discount trykluftdrevne dyser, for så at opdage at driften af dem (mængden af trykluft) koster mere end den prisbesparelse man fik ved købet. Andre ulemper ved køb af dårligt designede trykluftprodukter kan vise sig at blive endnu dyrere: uacceptabelt støjniveau og muligheden for at luftstrømmen blokeres.

OSHA (Occupational Safety and Health Administration) har fastslået det acceptable støjniveau for en fuld arbejdsdag (standard 29 CFR 1910.95(a)), hvor de angiver den højest tilladte støjbelastning:

Timer pr dag (konstant støj) / Støjniveau dBA:

8 timer / 90 dBA
7 timer / 91 dBA
4 timer / 95 dBA
3 timer / 97 dBA
2 timer / 100 dBA
1 timer / 105 dBA
0,5 timer / 110 dBA

OSHA har også udgivet standard CFR 1910.242 (b), som advarer om farerne ved muligheden for at blokere eller lave blindgyder af en luftslange, åbent rør eller kobberrør med et udgangstryk på mere end 30 PSIG (ca. 2,3 bar). Ved det tryk kan en operatør blive alvorligt såret (eller endda dræbt!) – for hvis trykluften ikke har nogen anden vej ud, kan den havne i operatørens blodbaner.

Har dine trykluftenheder en af ovenstående defekter?

AVS forhandler trykluftprodukter, der er designet med fokus på sikkerhed og effektivitet og vi kommer gerne ud og demonstrerer det for dig.

Vi tilbyder et bredt sortiment af produkter inden for blæseteknik, slangebrudssikring, kondensat, tørring og styring.

Se vores produkter med sikker trykluft her
Bestil et demo-besøg her