Historien bag den prisvindende Pro One blæsepistol

SILVENT_Pro-One-gray-backround-3

Den nye Pro One blæsepistol er designet af brugerne for brugerne

I dag er der betydelige forskelle mellem forskellige arbejdsgrupper, når det gælder arbejdsmiljø. I forbindelse med akademikere handler arbejdsmiljøet først og fremmest om ergonomiske møbler, mens det i fremstillingsindustrien stadig handler om at reducere risikoen for ulykker på arbejdspladsen. Dette er grunden til at den nye håndholdte Pro One blæsepistol er udviklet til brug i industrien og designet til at minimere risikoen for skade ved blæsning med trykluft.

Tæt samarbejde med Veryday design bureau

Tidligt i processen påbegyndte vi et samarbejde med Veryday, et design bureau med ekspertise inden for industrielt design. I tidligere udviklingsprojekter har Silvent’s fokus været på teknologien bag produkterne, for at tilbyde stille og sikre løsninger til trykluftblæsning. Men i dette projekt var der også en ambition om at producere et ergonomisk design for at minimere risikoen for gentagne belastningsskader. Det var derfor vigtigt at medtage en tredjepart med ekspertise inden for dette område.

“Da Silvent har forpligtet sig til at sikre, at alle medarbejdere har et godt arbejdsmiljø, ønskede vi at udvikle et produkt, som virkelig gør en forskel for brugeren. Det var derfor naturligt at kontakte Veryday, som er et af de mest fremtrædende industrielle designfirmaer i verden. Samarbejdet har givet os mulighed for at kombinere det bedste fra begge verdener i det nye produkt – Veryday’s unikke ekspertise inden for ergonomisk design og vores egen tekniske ekspertise, når det kommer til at blæse med trykluft “, siger Rasmus Tibell, teknologidirektør i Silvent.

Inspireret af brugerne

For at imødekomme behovene og gøre arbejdet nemmere for personer, der bruger trykluft dagligt, gennemførte vi flere brugerstudier. Mænd og kvinder fra fremstillingsindustrien blev interviewet og bedt om at besvare spørgsmål om deres blæsearbejde og deres blæsepistoler. En prototype blev derefter udviklet ud fra svarene fra brugerstudierne. Vi gennemførte derefter yderligere undersøgelser, hvor operatørerne fik mulighed for at kommentere på prototypens design.

“På baggrund af de udarbejdede resultater gav Silvent os frie tøjler til at udvikle håndtagets udvendige design uden at være begrænset af mulige interne, tekniske løsninger. Dette gav os mulighed for at skabe den bedst mulige løsning for brugeren. At arbejde sammen med Silvent, der har et så højt ambitionsniveau, er en absolut fornøjelse, “siger Hans Himbert, industridesigner og partner hos Veryday.

Derefter fulgte den komplekse udvikling med at kombinere den interne teknologi med det ydre design.

Pro One blev udviklet i tæt samarbejde med brugerne og designet til at reducere risikoen for skader. Det er vigtigt at huske, at vi alle har ret til et godt arbejdsmiljø, uanset hvilken industri vi arbejder i.

Lancering på Hi messen

AVS er forhandler af den nye blæsepistol, der lanceres verden over den 1. september 2017. Vi tager en demo-model med på HI messen, hvor du er velkommen til at kigge forbi og se nærmere på den. Du finder os på stand K8220.01