Rustfrit stål og dets betydning i den pneumatiske automatisering

Rustfrit stål i AISI 304 og frem for alt i AISI 316 & AISI 316L standarderne spiller en stadig større rolle i de industrielle automationskomponenter.

rustfri_pneumatikDette materiale har, udover at tillade både koldt arbejde og maskinbearbejdning, en høj korrosionsbestandighed. Materialet tolererer både ekstremt høje og meget lave temperaturer, er holdbar og kræver minimal eller ingen vedligeholdelse. Materialet er hygiejnisk og tager hverken luft, smag eller farve af de stoffer det kommer i kontakt med.

Disse egenskaber gør rustfrit stål velegnet til mange applikationer, men egner sig især til følgende industrier: føde- og drikkevare, kemisk, farmaceutisk og medicinal samt olie & gas.

Hos AVS har vi stor fokus på AISI 316 rustfrit stål og dets fordele, så vi i dag kan tilbyde et bredt og komplet udvalg af pneumatiske komponenter fremstillet af dette materiale og dermed opfylde de mest varierede automatiseringsbehov i alle applikationsområder.

VIDSTE DU AT… 

  • Rustfrit stål blev opdaget i Sheffield i England for over 100 år siden ved et uheld! Harry Brearley på Firth Brown laboratorium i Sheffield, var ved at teste forskellige stållegeringer for at forsøge at forbedre riflingen i geværløb. Han bemærkede, at en af legeringerne ikke korroderede.
  • At rustfrit stål først blev kaldt ‘rustløs stål’. Harry Brearley fandt ud af, at den afgørende ingrediens var tilstrækkeligt chrom, der betyder at oxidfilmen, der er kendt som rust på almindeligt stål blev et uigennemtrængeligt beskyttende lag på det ‘rustløse stål’.

Se vores brede program i rustfrit stål her