Magnetisk filtrering er effektivt til at fjerne spåner og har et minimalt oliespild

Magnetisk filtrering er den mest effektive metode til at fjerne de små jernpartikler, der cirkulerer i olie- og smøremidlet ved maskinbearbejdning.

automag-12Jernpartiklerne forårsager blandt andet ekstra slid på systemet samt en forringet kvalitet i overfladebehandlingen af emner.

De magnetiske filtre indeholder et super kraftigt magnetisk materiale, der producerer et utroligt højt magnetisk felt. Dette sikrer en konstant effektiv filtrering ned til 1 mikron med et minimalt oliespild.

Magnetisk filtrering er særdeles velegnet til en lang række applikationer
Et eksempel kan være slibemaskiner til fremstilling af komponenter og produkter, hvor der ofte vil bruges store mængder olie.

Her risikerer man:

  • at kvaliteten daler, når forurenet olie passerer gennem slibemaskinen
  • nedetid, da operatøren manuelt skal rense filtre
  • en udgift til skift af maskindæksler eller andre dele

Løsningen der kan ses på bundlinjen
AutoMag Skid fra Eclipse Magnetics er et effektivt og fuldautomatisk filtrerings- og væskegendannelses-system, der minimerer væsketab under rengøring. Systemet er ideelt til slibemaskiner.

Hvordan virker det?
AutoMag Skid fjerner magnetisk og para-magnetisk forurening ned til submikron størrelse fra den olie, der anvendes i slibemaskinen.

Processen er kort fortalt at filteret fanger og holder på forureningen. Ved den automatiske udrensningsproces, frigives forureningen og omdirigeres til buffertanken, hvor den fjernes fra olien. Den rene olie sættes herefter igen i omløb og forureningen udvindes i en form, der er klar til bortskaffelse eller genanvendelse.

Reducer dine omkostninger

  • Renere olie betyder, at den kan bruges i længere perioder
  • Renere olie forlænger levetiden på maskinkomponenter
  • Sparer tid, da operatører ikke længere skal rense filtre manuelt
  • Reducerer bortskaffelsesomkostningerne

AVS Danmark er eneforhandler af magnetisk filtreringsløsningerne fra Eclipse Magnetics. Ønsker du mere information om hvordan du kommer spånerne til livs, så sidder vi klar på 4656 4344.

Du kan også læse mere om Magnetisk filtrering og se produkterne her