Godt versus dårlig tilbagetryk

Tilbagetrykket er det tryk, der går imod det ønskede flow af en gas i et rør

Exair-back-pressureSes det i sammenhæng med vores trykluftprodukter fra EXAIR, kan tilbagetrykket både være en positiv og negativ ting.

Når tilbagetrykket gavner processen
Når du f.eks. bruger en Super luftkniv, en Chip Trapper eller Line Vac, giver tilbagetrykket i forsyningsrøret dig mulighed for at opretholde et konstant tryk direkte på enheden. Ved at opretholde et konstant tryk kan du indstille ydeevnen med en trykregulator og gøre processen ensartet.

Når der anvendes et åbent rør eller slange, er der ingen mulighed for at opretholde et konstant tryk. Ikke nok med at man har et stort trykluft-spild, der er heller ikke mulighed for at opretholde et konsekvent flow. I disse typer af applikationer betragter vi tilbagetryk for at være en positiv ting.

Når tilbagetrykket forårsager problemer
Når det kommer til Vortex generatorer eller andre spotkølingsapplikationer, kan tilbagetrykket forårsage et problem. På et produkt, der benytter en Vortex generator vil ydelsen med udstødningen af den kolde luft forringes med tilbagetrykket. Et tryk på 3 bar (5 psig) vil ændre rørets ydeevne med ca. 2,8° C.

Bruger man fleksible slanger, er det ikke tilfældet. Men ved rørføring, er det vigtigt at sikre, at det samlede tværsnitsareal skal være lige så stort eller større end Vortex generatorens koldlufts-udstødning:

  • For store Vortex generatorer er det ¾”
  •  For medium Vortex generatorer er det 3/8″
  •  For små Vortex generatorer er det ¼”

At have forståelse for tilbagetryk og hvordan det kan påvirke produktets ydeevne er afgørende for at sikre en vellykket applikation.

Vil du vide mere?
Så kontakt os på 4656 4343 eller klik her og se mere om optimering og sikring af  trykluft