Undgå belastningsskader og tinnitus!

Mange er uvidende om risikoen ved at blæse med trykluft. Det kan være svært at forstå, at luft kan være farlig.

I sin oprindelige tilstand består trykluft af almindelig luft, men det er ikke længere regulær luft, når den er omdannet til trykluft. Trykluft har et højere tryk end almindelig atmosfærisk luft, hvilket betyder, at der er en række potentielle risici, hvis det håndteres forkert.

Som hovedregel er der tre risici forbundet med at blæse med trykluft:

  • Aeroembolisme: Hvis man bruger blæsepistolen til at blæse på sig selv, når man rengøre sit tøj, kan man risikere at få trykluft i blodbanen, der kan medføre slagtilfælde
  • Høreskader: At blæse med trykluft kan resultere i forhøjede støjniveauer, der kan være skadelige for både operatøren og de omgivende personer og resultere i høreskader og tinnitus
  • Øjenskader: Der anvendes ofte trykluft til rengøring. Dette kan indebære en sikkerhedsrisiko, fordi mindre partikler og støv kan hoppe tilbage mod operatøren og skade øjnene.

Manuel blæsning med trykluft er almindelig i industrien ved rengøring, tørring eller køling af genstande. Hvad mange mennesker ikke tager i betragtning er, at driften af pneumatiske enheder er ret dyr. I gennemsnit anvendes 70%af al trykluft til blæsning. Blæsepistoler producerer også støjniveauer, der er høje nok til at forårsage nedsat hørelse.

Effektiv, støjsvag og sikker brug af trykluft
Vores luftpistoler fra Silvent gør effektiv brug af trykluften, hvilket efterfølgende minimerer driftsomkostningerne. Samtidig halveres lydniveauet, og da alle vores luftpistoler lever op til kravene fra OSHA, er risikoen for skader også meget lavere. Vores luftpistoler er ergonomisk designet til professionelt brug.

Kig forbi Spånligaen, hvor vi sætter fokus på støjsvag og sikker trykluft og fremviser den nye prisvindende Pro One blæsepistol fra Silvent, der sænker støjen og sparer på den dyre trykluft uden at det forringer blæsekraften.

Vi glæder os til at tale med dig om mulige løsninger.
En investering i vores produkter fra Silvent betaler sig hurtigt tilbage igen. Og man får oven i købet  effektive blæseapplikationer, et lavere støjniveau samt et forbedret arbejdsmiljø for operatørerne med i købet.

Mød os på Spånligaen den 17. – 19. januar 2018
Åbningstider:
17. – 18. januar kl. 9.00 – 15.00
19. januar kl. 9.00 – 14.00

Sted:
DAMRC Teknologicenter
Sandagervej 10
7400 Herning

Spånligaen er åben for alle og det er gratis at deltage
Se mere om Spånligaens husmesse hos DAMRC her 
Se mere om Pro One her
Se alle vores blæsepistoler her