Desinfektion af kølesmøremidler – bliv fri for bakterier

Desinfektion af kølesmøremidler

Kæmper du med snavsede og fedtede maskiner, løser lavtryksvaskere fra PH Cleantec let opgaven. Og den helt nye model kan endda desinficere køle-smøremidler, så bakterier undgås.

Køle-smøremidlers ’levetid’ afhænger blandt andet af bakterielle angreb. Et stærkt forurenet kølesmøremiddel fører til et fald i ydelsen og er skadeligt for medarbejderne og systemet. Biocider eller fungicider, der anvendes mod bakterieangreb, er dyre og kan medføre sundhedsrisici. Sidste år blev CLP-reglerne strammet i klassificeringen af sådanne stoffer og i begrænset brug.

Termisk desinfektion ved hjælp af PH-Cleantec lavtryksrensningsteknik:
PH-Cleantec’s rengøringsmetode anvender lavt tryk og høje temperaturer og bruges ofte til mild og effektiv rengøring af værktøjsmaskiner. Som medium anvendes maskinens eget kølesmøremiddel.

I option 1000 EK kan teknikken opgraderes med en desinficeringsfunktion. Til dette anvendes primært eksisterende komponenter. I desinfektionsindstillingen opvarmes kølesmøremidlet til 65° C og dermed kan andelen af bakterier reduceres signifikant.
Systemet er udstyret med et varme-genvindingssystem, så den returnerede emulsionsvæske afkøles og energiforbruget reduceres. Indløbstemperaturen overvåges og rengøringstemperaturen kan justeres af brugeren. Strømforbruget er ca. 4 KW.

Fordele ved termisk desinfektion 1000 EK:

  • Mild desinfektion af emulsionen
  • De dyre og skadelige biocider er ikke nødvendige
  • Systemet kan bruges i bypass tilstand under aktiv drift.
  •  Indløbstemperaturen overvåges.
  • Universal enhed, der ud over desinfektionen også kan anvendes til mild og effektiv vedligeholdelse og rengøring af værktøjsmaskiner.

    >>> Således kan maskinen blive fuldstændig rengjort og samtidig elimineres faren for hurtig bakterielt angreb.

Se mere om PH Cleantec modellerne her