MGR6 micro griber fra SMAC kan håndtere skrøbelige dele

SMAC har introduceret en ny MGR6 serie af kompakte elektriske micro gribere, hvor hver gribefinger kan styres uafhængigt i kraft, position og hastighed. Soft-land funktionen gør dem i stand til at håndtere små skrøbelige dele. Micro griberne kan bruges som slut-komponenter på tredjeparts robotter.

På grund af tendenserne i markedet og forbrugernes efterspørgsel på smartphones, ure o.lign. er samling af små dele blevet et stigende behov. Disse dele er for små og skrøbelige til at blive håndteret af de fleste mennesker. Derudover er små gribere i dag primært pneumatiske, hvor guiderne ikke er gode, kræfterne er for høje og griberne er med enkelt akse, så de små dele kan blive beskadiget.

Specifikationer

 • Dimensioner [mm]: 55 x 47,5 x 24
 • Slaglængde [mm]: 10 (5 hver)
 • Peak Force [N]: 3.8
 • Force Constant [N/A]: 11.5
 • Montage af komplicerede små dele

En kraft på helt ned til 2.5 gram
MGR6 gør det muligt at øge montagen af små dele – især af komplicerede små produkter, der fremstilles i meget store mængder.

SMACs indbyggede system med sensor feedback giver micro griberne en unik evne til at udføre en opgave og kontrollere dens kvalitet på samme tid. Aktuatorerne kontrollerer altså processen 100% i realtid og give en tilbagemelding af resultaterne.

Griberne tilbagemelder information om hvad der skete under processen – dvs…

 1. afhentning fandt sted
 2.  korrekt position blev opnået
 3. delen blev sat ned mv.

Soft-Land™ (blød landing)

Griberne gør brug af soft-land funktionen, der kan programmeres ned til en kraft så lav som 2,5 gram (afhængigt af controlleren) og to uafhængigt styrede gribefingre til at samle små og asymmetriske dele.

 • Soft-Land™ er et patenteret unikt software, der gør det muligt for en SMAC aktuator at “lande” på en overflade med en programmeret kraft, der kan være så lav som 0,1N (typisk 0,5N).
 • Soft-Land™ giver ekstremt nøjagtig registrering af produktets placering og dimensioner. Dette er især nyttigt til håndtering af skrøbelige komponenter, såsom medicinsk udstyr eller små elektroniske komponenter o.lign.
 • Soft-Land™ overvåger konstant positionen. Når kontakten med emnet er foretaget, ændres positionen indtil det forprogrammerede ønske er nået. Dette resulterer i at aktuator-akslen opretholder positionen på komponentens overflade.

SMACs elektriske gribere har programmerbar hastighed, position og kraft med data feedback. Evnen til selvstændigt at styre hver gribefinger giver mulighed for præcis styring, måling og positionering af emnet. Dette gør dem ideelle til en bred vifte af positionerings-, måle- og inspektionsapplikationer, især hvor 100% verifikation er påkrævet.

Ønsker du mere information?
Kontakt os på 4656 4343 hvis du står med en udfordring eller ønsker mere information om SMAC’s unikke gribere og aktuatorer. Vi sidder klar til at hjælpe.

Se mere om gribeløsninger fra SMAC her