Præcisionstransportbånd

En omkostningseffektiv måde at opnå en præcis produktplacering

Præcisionstransportører er en ny kategori af transportbånd, der anvendes i de applikationer, hvor der kræves præcis produktbevægelse eller placering, som f.eks. ved brug af robotter, håndtering af dele, pick & place, montering og samling.

Præcision er en teknologisk udvikling inden for transportbåndsindustrien, der giver et billigt alternativ til komplekse placeringssystemer. Behovet for præcision i automatiseringen varierer afhængigt af den proces, der skal udføres og enhederne, der skal udføre handlingen og fås derfor med forskellige grader af præcision. En enhed, der skal være mindre præcis vil være billigere at anskaffe og implementere end en enhed, der skal være mere præcis.

Nedenstående diagram illustrerer metoderne for produktpositionering og den tilknyttede præcision eller gentage nøjagtighed, der kan udføres ved en bestemt cyklus.

Den mindst præcise metode til produktplacering er manuel delplacering. Med manuel delplacering kan man i gennemsnit forvente en +/- 0,5″ gentagelighed med en cyklus på ca. 30 dele / min.
Med en præcisionstransportør kan du opnå placeringsnøjagtigheder på 0,020” med en hastighed på 100 dele / min.
Den dyreste og mest præcise metode er en servomekanisme eller pick & place. Med den servostyrede mekanisme kan du opnå i gennemsnit +/- 0,010″ gentagelighed med en cyklus på 100 dele / min eller mere.


Grafen viser nøjagtigheden i produkt-positionering ved forskellige teknologier.


Ønsker du mere information?

Kontakt os på 4656 4343, hvor vi sidder klar til at hjælpe.
Se en film om præcisionstransportbånd her

Du kan også se meget mere om udvalget af transportbånd via linket herunder.
www.avsdanmark.dk/produkter/baandtransportoerer