Brug tryk til at kontrollere temperaturen af mættet damp

Hærdning af dæk, fødevareforarbejdning og mange bioreaktionsapplikationer bruger mættet damp. Mange af disse processer anvender en kompliceret dampreguleringsventil, der er designet til at åbne og lukke for at opretholde en bestemt temperatur. Damptemperaturkontrol behøver ikke at være så kompliceret.

Temperaturen af mættet damp er direkte relateret til dens tryk, så strammere kontrol af temperaturen, eliminering af PID-krav og mindre temperaturdrift kan nemt opnås ved hjælp af en damptryksregulator. Kort sagt: Hvis du kontrollerer trykket af mættet damp, kan du kontrollere temperaturen.

Proportion-Air forenkler damptemperaturstyringen ved hjælp af en damptryksregulator. Ved at forbinde tryk og temperatur direkte opnår denne metode en strammere kontrol, eliminerer behovet for PID og minimerer temperaturafvigelser. Kort sagt, hvis du kontrollerer trykket af mættet damp, kan du kontrollere temperaturen. 

Dampregulator

Denne tegning viser en QB2/BD dampregulator og en DST proportionalventil (transducer), der bruges til at styre trykket af mættet damp. Den elektroniske regulator har et lukket kredsløb omkring nedstrømstrykket, så der skal kun gives et kommandosignal til QB2 for at opnå det ønskede tryk (temperatur). Et analogt monitorsignal er tilgængeligt på pin 5 på det elektriske hovedstik på QB2, som kan føres tilbage til en controller til dataopsamling. Dette monitorsignal kommer fra DST nedstrøms tryktransduceren, som registrerer damptrykket i hærderummet.

På tegningen ses også en RTD (modstandstemperaturdetektor), der måler damptemperaturen i processen og sender dette signal tilbage til PLC’en. Dette er ikke en nødvendig komponent, men en valgfri backup-måling til bekræftelse.

Klik på billedet for at se det i stort

Fordele ved dampregulatorer i forhold til traditionelle reguleringsventiler

Reguleringsventiler til mættet damp

Det behøver ikke at være kompliceret at styre temperaturen på mættet damp. Dampregulatorer kan forbedre fremstillingsindustriens mulighed for at kontrollere temperaturen på mættet damp.

Reguleringsventiler vil altid have en plads i fremstillingsindustrien, men dampregulatorer er fremtiden for reguleringsventiler til mættet damp.

Reguleringsventiler og regulatorer til mættet damp styrer trykket og da trykket i mættet damp er direkte relateret til dens temperatur, skal man simpelthen bare kontrollerer temperaturen.

Fordele ved dampregulatorer 
  • Mindre omkostningskrævende
    Start- og levetidsomkostninger er (generelt) lavere med dampregulatorer sammenlignet med traditionelle reguleringsventiler.
  • Mindre vedligeholdelse
    Den nemme in-line vedligeholdelse af Burling Valves dampregulator kræver meget mindre nedetid.
  • Indbygget analog komparator
    Ingen PID-tuning påkrævet (med elektronisk styring som ekstraudstyr). Kommando til tryk og temp. opnås.
  • Bedre kontrol
    Dampregulatorer er meget hurtigere til at opnå temperatur ved opstart og meget mere stabile under din proces.
Traditionel metode

Temperatur opnået på 45 minutter

Foretrukken metode

Temperatur opnået på 10 minutter

BRUG FOR HJÆLP?

Kontakt os på 4656 4343

Vi hedder Kjeld, Ole og Niels og vi sidder klar til at hjælpe uanset hvilken løsning, du har behov for.

Ønsker du besøg eller vil du holde mødet digitalt?

Uanset dit valg, taler vi gerne om automatik med dig. Udfyld nedenstående.