Producent af plastiklåg fik forbedret produktionen med en super ion luftkniv

Den tid på året, der normalt byder på julehygge, består også af en glemt og mindre velkommen vintergæst – nemlig statisk elektricitet. Vi ser en klar stigning i antallet af de samtaler, vi har om problemer relateret til statiske ladninger og de forskellige løsninger vi kan levere.

Exair blev kontaktet af en producent af flaskelåg i sidste måned. En af deres maskiner, der sorterer og orienterer plastiklåg, var særligt udsat for problemer med statisk opladning sidste vinter, hvilket medførte et markant fald i deres produktion. Og det problem ville de undgå i år.

Deres maskinfabrikant havde leveret en statisk bar, som lågene skulle passere under og den gav en vis reduktion af statisk ladning. Men baren var ikke i stand til at følge med de højere niveauer af statisk ladning, der opbygges i vintermånederne. Flaskelågene hobede sig op, hvilket bremsede produktionen og reducerede den med 1/3.

Exair erstattede den eksisterende statiske bar med en super ion luftkniv, hvilket resulterede i en drastisk forbedring, hvor der ikke længere skete ophobning af lågene. Ion luftkniven genoprettede driften til fuld kapacitet for denne maskine – og da de så resultatet, blev ion luftkniven installeret på yderligere tre maskiner.

På de to første billeder til højre ses hvordan lågene hobede sig op og bremsede produktionen. De to sidste billeder viser produktionen efter installation af Exairs super ion luftkniv.

Kontakt os, hvis du også oplever statisk opladning, der forårsager problemer med støv, der klæber til dit produkt,
dit produkt klæber til sig selv, ark der er forkert fremført, materialer der sidder fast, rives i stykker eller krøller, eller generende stød for operatørerne, har vi en række sikre og effektive løsninger til statisk eliminering.

BRUG FOR HJÆLP?

Kontakt os på 4656 4343

Vi hedder Kjeld, Ole og Niels og vi sidder klar til at hjælpe uanset hvilken løsning, du har behov for.