Når hygiejnen er i højsædet

AVS forstår udfordringerne i fødevareindustrien uanset om behovet ligger indenfor brødfremstilling, konditorvarer, færdigretter, kød, fjerkræ, fisk og skalddyr eller mejeriprodukter, kan vores båndserier tilpasses.

Vi tilbyder et bredt produktprogram i rustfrit stål AISI 316 og AISI 316L, der er specielt egnet til fødevareindustrien samt de kemiske, farmaceutiske og medicinske sektorer.

Vores brede program i rustfrit stål inkluderer:

• Blæseteknik
• Båndtransportører
• Køling
• Luftfiltrering

• Pneumatik
• Processventiler
• Statisk elektricitet
• Vakuum

rustfrit-program

Brochure med bredt program i rustfrit stål

Vi tilbyder et bredt program af  produkter, der er specielt designet til fødevareindustrien og samarbejder med de førende leverandører på markedet.

Båndtransportører til fødevarehåndtering –og forarbejdning
– bageri, konfekture, kød, fjerkræ, fisk, skaldyr og mejeri

Vi tilbyder komplette transportsystemer der kan flytte produktet fra ét sted til det næste hurtigt og effektivt. For at imødekomme de forskellige behov, tilbyder vi en lang række skræddersyede løsninger. Blandt andet bånd med stigninger og fald, bånd der kan flytte produkter fra en linje til en anden eller fra flere linjer i én linje, bælte skrabere, særlige bælte muligheder og meget mere.

Mere end 100 års ekspertise inden for transportbånd

Vi er forhandler af transportbånd fra Dorner, et markedsførende brand, der bringer transportbånds-automatisering op på et nyt niveau
Dorner er fusioneret med FlexMove og Geppert-Band – og der er dermed skabt et brand, der kombinerer mere end 100 års transportbånds-ekspertise. Det nye Dorner har dermed en global arbejdsstyrke og kan servicere industrier over hele verden med transportbåndsautomatik og omfattende applikationskendskab.

Dorner yder 10 års garanti

Byg dit eget bånd

Dorner giver dig mulighed for at konfigurere dine egne transportbånd. Med deres online konfigurator DTools er det nemt at designe dine transportsystemer.

Og med funktionen 3D Preview kan du modtage opdateringer i realtid, mens du designer og ændrer i dine transportsystemer. Når du bygger dit transportbånd i DTools udarbejdes der samtidig en 3D CAD-model, der matcher dit design.

Fødevaresikkerhed

Når fødevaresikkerhed er en nødvendighed
Med et bånd fra Dorner forbedres hygiejneniveauet og effektiviteten. Transportbåndene er nemme at rengøre og demontere, hygiejnisk designede og vigtigst af alt, sikre at bruge.

Vidste du at…

Rustfrit stål blev opdaget i Sheffield i England for over 100 år siden ved et uheld?
Harry Brearley på Firth Brown laboratorium i Sheffield, var ved at teste forskellige stållegeringer for at forsøge at forbedre riflingen i geværløb. Han bemærkede, at en af legeringerne ikke korroderede.

Fjernelse af fremmedlegemer i fødevareforarbejdning

I et højt reguleret miljø står fødevareproducenter over for mange udfordringer med hensyn til at sikre maksimal fødevaresikkerhed og beskytte multi-nationale mærker af høj kvalitet.

Vi forhandler højkvalitets magnetiske separatorer med høj effekt til de fleste applikationer, herunder bulk, korn, tørpulver, fugtige pulvere, væsker og sirupper samt et omfattende udvalg af metaldetektorer og vibrerende sigter.

Vores detekstions -og separationsprodukter er fra Eclipse Magnetics og deres systemer til at fjerne fremmedlegemer har et verdensomspændende, etableret og anerkendt ry i fødevareindustrien.

Ren trykluft i fødevareindustrien

En rundtur til virksomheder inden for drikkevarer og fødevareindustrien viser tydeligt den omfattende anvendelse af trykluft og den dermed forbundne betydning for fremstillingsprocessen. Forurening i luften, såsom f.eks. mikroorganismer, mineralolier, olier og partikler er et reelt problem og skal fjernes eller reduceres ved trykluftforarbejdning og behandling. Dette udføres for at beskytte forbrugerne og garantere en sikker og omkostningseffektiv produktionsproces.

Der er ingen internationalt gældende love og retningslinjer, der er specielt beregnet til brug af trykluft i levnedsmiddelområder. Generelle anbefalinger og specifikationer kan tages fra DIN ISO 8573-1 samt retningslinjer og anbefalinger baseret på den tyske VDMA og Bcas.

EcoReg® NSF certificeret væske regulator til drikkevand og andre væsker

Den forudindstillede EcoReg® kan installeres i alle væskesystemer. EcoReg® er lavet af det FDA-certificerede materiale Grivory® GV-5 FWA, som er ideelt til applikationsområder som drikkevand, fødevareindustri, medicinsk industri mv.

Applikationer

  • Fødevareindustri
  • Kaffe- og sodavandsmaskiner
  • Vandingssystemer mv.
  • Fyldemaskiner
  • Laboratorie doseringsudstyr
  • Apoteker

Hvis EcoReg® væske regulatoren kombineres med sprinklerdyser, skabes optimale forhold til køling eller rengøring med sprøjtet vand eller sprøjtet tåge.

Uendelige muligheder med vakuumhåndtering

Vakuumteknologi er langt bredere end man forestiller sig og omfatter alt fra fremstilling, opbevaring, filtrering og kontrol, til selve håndteringsværktøjerne. Med vores Octopus-løsning er hele opgaven samlet i et værktøj.

Vuototecnica
Vi samarbejder med Vuototecnica, der er blandt de førende på markedet når det drejer sig om Vakuumløsninger. Ønsker du at følge med i den nyeste viden og information om Vakuumteknologi, kan du se mere på www.VacuumDaily.net

Vakuumtransport

Har du brug for at kunne transportere store såvel som små mængder af piller, granulater, spåner, papirvarer, fødevarer, foderstoffer, affald mm. over lange afstande/højder?

Monter en Line Vac og omdan et almindeligt rør eller slange til en kraftfuld emnetransportør!

Ved et forholdsvis lavt tryk kan Line Vac bruges til både at transporterer emner hen til et område eller maskine som f.eks. en pakkestation og til at transporterer emner væk fra et område eller maskine, som f.eks. overskydende materialer, defekte produkter eller affald.

Line Vac i rustfrit stål fås i en lang rækker størrelser. Den er kompakt, støjsvag og der er ingen bevægelige dele, der kan slides.

Vakuum_LineVac

Pneumatik

Vi tilbyder et bredt sortiment af pneumatiske komponenter i rustfrit stål

Cylindre, ventiler, kugleventiler, luftbehandling, fittings, koblinger, flow kontrol, lyddæmpere, tilbehør og monteringstilbehør m.m. Der anvendes AISI 316 og AISI 316L i produktionen og vi kan levere komponenter i henhold til ATEX 2014/34 og EU-direktiver i mange klassifikationer.

Så vores komponenter i rustfrit stål er særdeles velegnede til applikationer i fødevareindustrien samt i den kemiske, farmaceutiske og medicinske sektor. Endvidere er en stor del af vores serier i rustfrit stål specielt designet og fremstillet til brug til føde –og drikkevarer, da de overholder FDA regulativ § 21 CFR 178 (reg. NSF H1).

rustfri_pneumatik

Vidste du at…

Rustfrit stål først blev kaldt ‘rustløs stål’?
Harry Brearley fandt ud af, at den afgørende ingrediens var tilstrækkeligt chrom, der betyder at oxidfilmen, der er kendt som rust på almindeligt stål blev et uigennemtrængeligt beskyttende lag på det ‘rustløse stål’.

Procesventiler

Vores sortiment omfatter en lang række procesventiler, magnetventiler, butterfly ventiler, skråsædeventiler, kugleventiler, Coaxialventiler og kuglehaner. Derudover har vi en lang række specialtilpassede produkter alt efter behov og ønsker.

Procesventilerne i rustfrit stål findes som ATEX og ISO godkendte og fås i 2/2 og 3/2 vejs udgave med mange forskellige pakninger. Den allerstørste fordel ved vores systemer er lang levetid, kvalitet og sikkerhed.

Blæseteknik

rustfri_blaeseteknik

Energieffektive og støjsvage løsninger

Vi tilbyder verdens mest omfattende udvalg af trykluftdyser. Det grundlæggende princip bag vores løsninger er at skabe en ensartet, stabil og såkaldt laminar luftstrøm i stedet for den turbulente og støjende strøm, der genereres af åbne rør.

Vores blæsepistoler, dyser og luftknive har en optimal kombination af høj blæsekraft, lavt støjniveau og lavt energiforbrug.

• Sænkning af lydniveauet med 50%
• Reduktion luftforbrug med mindst 30%
• Overholdelse myndighedernes sikkerhedskrav

Luftfiltrering

Filtermist i rustfrit stål

Med Filtermist får man den ultimative metode til at fjerne olietåge. Filtermist er en anerkendt markedsleder med en sikker og energieffektiv filterløsning.

Filtermist FX og S-serien er tilgængelige i standard stål og i rustfrit stål til brug i farlige eller korrosive miljøer. Enheden i rustfrit stål er designet til at udtrække vegetabilske og madolier fra fødevare-applikationer.

Filtermists centrifuge fjerner olien utrolig godt, idet den kontinuerligt renser luften for op til 98,5% af olien.

F Monitor

Overvågningssystemet bruger farvede advarselslamper til at advare når en olietågeudskiller skal serviceres eller hvis filtrene er blokeret.

Rustfrit stål er let at rengøre

Korrosionsbestandigheden i rustfrit stål betyder, at det er helt neutral til levnedsmidler, så smagen og udseendet af fødevarer forbliver uændrede. Og da det er let at rengøre, er rustfrit stål det ideelle materiale i de miljøer, hvor strenge hygiejniske forhold er vigtige.

Derfor er rustfrit stål første valg især for fødevare -og medicinalindustrien

Statisk elektricitet

Super-airvipe

Vi har et stort program til eliminering af statisk elektricitet til alle slags applikationer.

Vores program i rustfrit stål inkluderer:

• ion-luftknive, der fjerner statisk elektricitet fra plast materialer, net, blade, ark og folie samt andre produktoverflader, hvor iturivning, blokering og voldsomme stød er et problem. Overfladerne fejes rene for statisk elektricitet, partikler, støv og snavs.

• ion-ringblæseren producerer en ensartet 360˚ ioniseret luftstrøm. Den er nem at sætte rundt om et emne til eliminering af statisk elektricitet og snavs. Den er ideel til anvendelse på rør, kabler, stangpressede materialer, slanger, ledninger mm.

Køling

UNDGÅ NEDBRUD OG OVEROPHEDNINGSSKADER!

Vores kabinetkøler og koldluft-pistol har en indbygget rustfri vortexkøler til at omdanne trykluft til koldluft på op til -46˚C. Vortex-køleren er en driftsikker og vedligeholdelsesfri løsning.

Vortex-køleren kan skabe:

• Temperaturer fra -46˚C til 127˚C
• Flow rater fra 28 til 4248 SLPM
• Køling op til 2571 Kcal/t.

prod_cabinet-cooler

Vortex-generator

Slangebrudssikring

HoseGuard-stainless-steel

Med HoseGuard® slangebrudskobling sikrer du dig, at der omgående lukkes for luftforsyningen, hvis en slange eller et rør skulle gå i stykker. Dermed falder slangen til jorden uden at ’slå ud’ og ramme personer eller materiel.

Ved montering af en slangebrudssikring undgår du altså ikke blot et potentielt stort energitab – du undgår samtidig også alvorlige arbejdsulykker.

Applikationer

• Trykluftslanger og systemer i fødevare, kemiske og farmaceutiske industrier
• Egnet til enhver applikation, hvor der anvendes komprimeret luft

Støvfilterrensning

Vi tilbyder Mecair pilotventiler, der er designet til specifikke applikationer vedrørende støvfilterrensning.

Vores sortiment af rustfri pilotventiler AISI 316 er certificeret efter både nordamerikanske og europæiske standarder.

stoevfilterrensning-rustfri-300x129

Certificeringer

Vi sætter krav til vores leverandører og har derfor kun de bedste produkter inden for rent miljø og sikkerhed. Vi sælger kun originale produkter og de er alle CE mærkede, internationalt godkendte og lever op til de gældende standarder.

Klik her os se vores kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen