Smagsgivende forstøvning af ris-kiks

En producent af ris-kiks havde behov for en væskedyse, der skulle tilføje et fint lag af en smagsgivende væske på ris-kiksene, som bevæger sig en efter en på et transportbånd med et lille mellemrum mellem hver kiks. Da væsken havde samme viskositet som olie, faldt valget på en drypfri forstøvningsdyse med ekstern blanding.

De drypfrie forstøvningsdyser er konstrueret til at eliminere dryp og indeholder en fjedermekanisme, der åbner ventilen, når lufttrykket når over 30 psig, så væsken kan slippe ud. I dette tilfælde blev der brugt en magnetventil på en timer til at åbne og lukke, når kiksene var under dysen.

Da kiksene er runde og bevæger sig forbi dysen med en bestemt hastighed, valgte man en dyse med fladt sprøjtemønster for at dække hele kiksen, men samtidig begrænse mængden af oversprøjtning.

Endelig kom det an på, hvor meget væske de ville overtrække kiksene med, men det var ikke nemt for dem at vide på forhånd. Så til at starte med testede de den mindste drypfrie dysse med smalt mønster. Den fungerede fint, men de ønskede dog at coate kiksene lidt mere og samtidig begrænse den superfine forstøvning af olien. Så de købte hætter, der var 3 størrelser større end dem, de først havde testet.

Der opstod en udfordring, der skulle overvindes. Da forstøvningsdyserne er trykluft baseret, kom olien ud af dysen med en vis kraft. Så der opstod problemer med, at coatingen blev blæst tilbage op ad transportbåndet. Når sprayen ramte båndet, skabte det en bølge af luft og væske, som kunne komme ind under kiksen og skubbet den tilbage på båndet.

Det var der dog en simpel løsning på. I stedet for, at dysen var monteret vinkelret på båndet, blev den i stedet sat med en lille vinkel i forhold til transportretningen. Det gjorde, at kiksene blev trykket ned og blev på plads i stedet for at blive blæst tilbage og dermed coatet med for meget olie.

BRUG FOR HJÆLP?

Kontakt os på 4656 4343

Vi hedder Kjeld, Ole og Niels og vi sidder klar til at hjælpe uanset hvilken løsning, du har behov for.