Kondensat – små dråber med stor indflydelse på produktionen

Mere varme giver mere fugt – bliv fri for trykluft kondensat
Trykluftkondensat forekommer i alle trykluftapplikationer og er uønsket overalt. Det findes i den omgivende luft, som indeholder partikler, aerosoler og gasser i form af ekstremt fine vanddråber.

Vi tilbyder flere løsninger til kondensatbehandling:
  • Kondensat er ikke noget, der udskilles i samme mængde hele tiden, derfor er vores Bekomat® kondensatdræn niveauregulerende.
  • En mere økonomisk løsning til en miljøvenlig kondensat-styring er ÖWAMAT®, der laver olie-vand separation direkte ved kilden.
  • Bekosplit® emulsionsbehandling er et anlæg, der opdeler effektivt olie / vand emulsioner

Hvad er kondensat?

Størstedelen af kondensatet består af fugt fra den indsugede luft, der ved kompressionen fortættes til vand. Kondensatet indeholder derudover mange forureninger.

  • Mineralolie aerosoler fra indsugningsluften
  • Støv- og snavspartikler fra atmosfæren
  • Køle- og smøreolie fra kompressoren
  • Rust, partikler, pakningsmateriale og svejseperler fra rørnettet

Undgå kondensat i trykluften med et kondensatdræn

Kondensat er ikke noget, der udskilles i samme mængde hele tiden, derfor er vores kondensatdræn niveauregulerende, hvilket vil sige, at de selv afpasser mængden af kondensat, der skal drænes og er derfor yderst energibesparende.

Kondensatdrænet kan anvendes i ethvert trykluftanlæg og fås i mange størrelser til at dække mange forskellige behov for dræning af kondensat.

Dannelse af kondensat på en 8 timers sommerdag

Hvor meget trykluft kondensat dannes der i dit anlæg?

For at generere trykluft ved f.eks. 8 bar, skal en kompressor indsuge og komprimere flere kubikmeter atmosfærisk luft med alle dens urenheder, partikler, oliedampe og fugt.

Aktiv olie-vand separation betyder besparelse

Bæredygtig, effektiv og brugervenlig

Adskillelse af kondensat og vand medfører omkostninger til trykluft og elektricitet. Men da det nye Qwik-Pure-system kun bruger én patron til alle modeller, kan færre servicebesøg og lavere lageromkostninger føre til en betydelig stigning i effektiviteten. Eliminering af brugen af aktivt kul hjælper her med at reducere CO2. De tilknyttede besparelsesfaktorer over mange år resulterer i en attraktiv Total Cost of Ownership (TCO).

Konventionelle olie-vand-separatorer fungerer efter tyngdekraftsprincippet, og kondensatet siver gennem filtermediet. Med Qwik-Pure® tvinges kondensatet aktivt gennem filtrene med lette trykstød. Under denne proces er patronen permanent fyldt med væske. Det betyder, at intet kan tørre ud og der er ingen ubehagelige stoffer, som operatører eller servicepersonale kan komme i kontakt med.

Videoer – eksempler på forskellige løsninger

Bekomat® kondensatdræn

Qwik-Pure olie-vand separation

BEKOSPLIT® emulsionsopdeling

Vidste du at...

En liter olie forurener 1.000.000 liter grundvand. Derfor fastsætter lovgivningen en professionel og ansvarlig håndtering af emulgerede kondensater og olieforurenet industrispildevand, der akkumuleres under mange produktionsprocesser.

BRUG FOR HJÆLP?

Kontakt os på 4656 4343

Vi hedder Kjeld, Ole og Niels og vi sidder klar til at hjælpe uanset hvilken løsning, du har behov for.

Ønsker du besøg eller vil du holde mødet digitalt?

Uanset dit valg, taler vi gerne om automatik med dig. Udfyld nedenstående.

Absolent benytter et unikt fibermateriale i deres filtre

Lang levetid og garanteret ren luft

Absolent har i mange år forsket i at udvikle deres egen unikke sammensætning af fibermaterialer til deres filtre. Det giver mange fordele, for eksempel er deres filterkassetter med Catch & Release-funktionen selvdrænende. Den opfangede olie kan bortskaffes eller genbruges i maskinen. Det sidste trin i luftbehandlingsprocessen er deres HEPA H13-filter, så du kan føle dig sikker på, at luften altid er 99,95 % fri for skadelige partikler såsom oliedampe og olietåge i mindst 8.760 driftstimer.

EcoDrive sparer energi og skåner miljøet og dit personale

A•eritys intelligente EcoDrive EC blæsersystemer sikrer, at filterenheden har en lang, produktiv levetid og bidrager også til sundere personale. Når maskinen åbnes, tilpasser ventilator-motoren sig, så den forurenede luft holdes inde i stedet for at lække ud, hvilket beskytter operatøren. Den seneste IE5-version af EcoDrive sikrer, at ventilatoren altid kører med optimal hastighed, hvilket sparer energi og garanterer en jævn, sikker og yderst energieffektiv luftbehandlingsproces.

EcoDrive blæsesystem giver lang levetid
Aeritys digitale IoT løsning giver et nemt overblik

Slap af, indtil A•erity kontakter dig

A•erity har en sikker digital IoT-løsning, der giver dig kontrol over dine filterenheder og dit arbejdsmiljø via et brugervenligt dashboard. Du får det fulde overblik over luftkvaliteten og får besked – for eksempel når det er tid til at tømme olietanken eller planlægge næste filterskift. Dette gør det nemt at planlægge vedligeholdelsen effektivt. Løsningen hedder A•smart og er en komplet digital løsning, der også nemt kan integreres i dit eksisterende system.

BRUG FOR HJÆLP?

Kontakt os på 4656 4343

Vi hedder Kjeld, Ole og Niels og vi sidder klar til at hjælpe uanset hvilken løsning, du har behov for.

Ønsker du besøg eller vil du holde mødet digitalt?

Uanset dit valg, taler vi gerne om automatik med dig. Udfyld nedenstående.