Conveyor bælter

Dorner kan dække alle behov til udskiftning af bælter og tilbyder både reserve tekstilbælter, modulære bælter og fleksible kæder.

For alle, der opererer efter en 24-7 tidsplan og ikke har råd til nedetid, anbefaler vi at opbevare reservebælter på hylden.

For at forlænge levetiden, bør de opbevares ved stuetemperatur og væk fra UV-belysning.

Bælte typer

Stof bælter

Stofbælter har en fleksibel natur, hvilket forenkler integration og produkthåndtering. Konstruktionen består af flere lag, herunder dækmateriale, styrkelag og remskivemateriale og bælterne findes i en række forskellige vægte og materialer i vævede eller ikke-vævede sorter.

Stofbælter kan håndtere lette og tunge emner og bruges i utallige industrier som f.eks. materialehåndtering, automatisering og FDA-krævende fødevareforarbejdning.

Modulære bælter

Modulære bælter af plast er holdbare, lette at rengøre og desinficere samt enkle at vedligeholde og reparere. Konstruktionen er solid og eliminerer flosser og den åbne overflade kan være en ideel løsning til køling og dræning.

De modulære bælter er ofte samlet i et murstensmønster og kan tilpasses forskellige bredder og længder. Man finder modulære bælter i en række brancher, herunder bageri, mad, industri.

Fleksible kæder

Fleksible kæder, også kaldet ‘table top chains’, er ideelle til komplekse layouts i en bred vifte af miljøer. Fleksible kæder har en knuckle, der kører langs midten af transportbåndet og efterlader båndets sider helt åbne.

Dette giver dig større fleksibilitet med produkthåndteringen, da hele bæltets bredde bruges. Disse holdbare bælter bruges ofte til aftapning, sekundær emballering, automatisering, generel fremstilling m.m.

Hvordan vælger jeg det rigtige bælte?

Ud over den generelle anvendelse, skal du overveje nogle andre specifikationer, når du bestemmer, hvilket bælte du har brug for.

Udover de tre beskrevne til højre, bør du overveje:

  • Overfladelagsmateriale
  • Friktionsniveau
  • Statisk ledende eller antistatisk
  • Kemikaliebestandig
  • Slid- og snitresistent
  • FDA-godkendelse
  • V-guidet

Temperatur: Leder du efter et bælte til koldt brug eller et, der kan modstå høje temperaturer? Silikone holder til høje temperaturer, hvor polyethylen er velegnet til lavere temperaturer.

Slidstyrke: Dette er en vigtig, når du beskæftiger dig med genstande, der kan forårsage slid eller snit på dine bælter. Polyurethan og nitril-butadiengummi er meget populære for slidstyrke.

Farvepræference: Det kan virke ubetydelig, men det er ikke kun for æstetik. Et sort bælte kan f.eks være praktisk i situationer, hvor det er vigtigt at skelne farver fra hinanden. Farven kan også henvise til brugen, blå vedrører ofte hygiejne og sikkerhed.

Vi kan levere alle reservedele til Dorner og Flexmove conveyors

Vi kan levere spareparts, reservedele og belts og bælter og bånd til disse typer:

1100 serie
2100 serie
2200 serie
2700 serie
3100 serie
3200 serie
4100 serie
5200 serie
6100 serie
6200 serie
7100 serie
7200 serie
7350 serie
7360 serie

Aquaguard serie
Aquapruf serie
ERT 150 og 250 serie
Flexmove FK, FS, FM, FC, FL, FU, FV, SS, SM, SC, SU, SV serie
Smartflex serie

BRUG FOR HJÆLP?

Kontakt os på 4656 4343

Vi hedder Kjeld, Ole og Niels og vi sidder klar til at hjælpe uanset hvilken løsning, du har behov for.

Ønsker du besøg eller vil du holde mødet digitalt?

Uanset dit valg, taler vi gerne om automatik med dig. Udfyld nedenstående.