Har du problemer med statisk elektricitet?

Forstyrrer statisk elektricitet din produktion, dit produktionsudstyr og giver jer stød? Vores ioniseringsløsninger eliminerer problemet – både med og uden trykluft.

Når luftfugtigheden er lav, vil der opstå problemer med statisk elektricitet

• Støv klæber til produktet
• Produktet klæber til sig selv, rullen, maskinen eller rammen
• Materialer itu-rives, fastklemmes eller krølles
• Arkføder problemer
• Farlige gnister eller stød

Hent vores white paper og få alt at vide om statisk elektricitet

Vi har lavet et white paper om statisk elektricitet, der indeholder 20 sider om årsagerne til statisk elektricitet, hvordan den opbygges og løsninger til at bekæmpe den i fremstillingsprocesser.

Hent ”Statisk elektricitet – det helt basale”, så kan du straks begynde at tackle problemerne med statisk elektricitet i dine processer

Hvad bestemmer mængden af statisk elektricitet i produktionen?

Måling af statisk elektricitet

Statisk elektricitet skaber et elektrisk felt i luften omkring ladningerne, der både kan være negative og positive. Det elektriske felt kan måles på forskellig måde, alt efter hvad behovet er.

Man kan benytte en polsøger, der kan lyse og dermed vise at der er et elektrisk felt og med et håndbårent specialvoltmeter fås et vejledende mål for, hvor meget et givent materiale eller et menneske er opladet som følge af statisk elektricitet. Ud over at angive niveauet på den statiske opladning vil en måling før og efter kunne fortælle, om en forebyggende eller afhjælpende foranstaltning virker efter hensigten.

Vores Digital Static Meter giver nemme statiske målinger. I de fleste tilfælde vil den højeste spændingslæsning angive kilden til det statiske problem. Static Meteret er følsomt og kan angive overfladespænding og polaritet på objekter op til ± 20 kV, når der måles 25 mm væk.

Man opnår maksimale resultater med eliminering af statisk elektricitet ved at blæse ioner på produktoverfladen.

Vores stødfrie ionisatorer er elektrisk drevne og producerer både positive og negative ioner. Den ladede overflade tiltrækker det passende antal positive eller negative ioner fra ionisatoren for at blive neutral. Se hvordan de forskellige produkter fungerer i filmene herunder.

Eliminering af statisk elektricitet

Ion luftknive

Ion ringblæser

Ion luftkanon

Ion luftpistol

Ion luftdyse

Ion-bar

Punkt-ionisering

Vidste du at...

Materiale som papir, plast eller tekstiler indeholder normalt et lige antal positive og negative ladninger som gør, at de er elektrisk afbalanceret. Friktion eller adskillelse fra lignende materialer eller andre overflader kan forstyrre denne balance, hvilket får materialet til at blive elektrisk opladet.

BRUG FOR HJÆLP?

Kontakt os på 4656 4343

Vi hedder Kjeld, Ole og Niels og vi sidder klar til at hjælpe uanset hvilken løsning, du har behov for.