Fødevarer

Miljøet i fødevareindustrien er krævende. Processen kan være meget varm, og der kan være brandfare. Der er forskellige typer olier, der kan størkne og tilstoppe maskinerne – det kan blive fedtet; gulvet kan være glat og farligt at gå på, og fedtet kan følge dampen op i udstødningssystemet og gøre kanaler og tage olierede. Derudover er der forskellige lokale emissionsstandarder i næsten alle regioner at overveje. Olietågen og olierøgen genereres fra stegningen eller friturestegningen/bagningen, hvor der anvendes oliesprøjtning, eller ved rygning af fødevarer.

food_icon_health-160x160
Arbejdsmiljø og sikkerhed

Eksponering for luftbårne partikler kan forårsage flere sundhedsproblemer, herunder luftvejs- og hudsygdomme. Absolents filterenheder fanger partiklerne og leverer 99,97 % ren luft.

food_icon_environment-160x160
Fedtet arbejdsmiljø

Luft, der slipper ud fra produktionslinjerne, indeholder partikler, som kan skade elektronikken og skabe et fedtet arbejdsmiljø. Absolents filterenheder fanger  og fjerner partikler og olierøg og efterlader luften ren.

food_icon_odours-160x160
Klager over lugte

Udsuget luft fra maskiner kan lugte ubehageligt – hvilket forårsager klager fra ansatte og naboer. Absolent kan tilbyde et kulstofmodul eller indbygget teknologi fra AirMaid® for at fjerne lugt.

food_icons_waste-160x160
Spildvarme

Den olietågefyldte luft skaber udfordringer med at genvinde den varme, der produceres i processerne. Absolent tilbyder varmevekslere, der gør det muligt at genvinde noget af varmen for at sikre energieffektivitet.

food_icons_fire-160x160
Brandfarer

Fedt i kanaler etc. udgør en øget brandrisiko. Kontakt os – vi skræddersyr en løsning til dig og arbejder sammen om lokale brandregler for at sikre, at dine behov bliver opfyldt.

Ren luft med A•smoke Food

A•smoke Food-serien er udviklet med fødevareforarbejdning i tankerne, med hver komponent bygget til at holde i det miljø. Som altid garanterer Absolent-filterenhederne 99,97 % ren luft.

Holdbar under hårde forhold

A•smokeFood er primært* lavet af syrefast rustfrit stål (1.4404), hvilket også gælder for komponenterne i enheden. Dette giver dig en filterenhed, der kan klare høje temperaturer og luftfugtighed. Faktisk er A•smoke Food bygget til at klare 90°C som standard, og den leveres med analoge målere. Der er kondensfælder for at sikre, at der ikke kan samle sig olie eller vand i rørene eller komme ind i måleurene. Når der kræves højere temperaturkrav, anbefaler vi at fortynde luften for at reducere temperaturen.

Nem service og færre produktionsstop
Da A•smoke Food-enhederne er lavet af syrefast rustfrit stål (1.4404), er det nemt at lette og rengøre. Forfiltreringen kommer som standard, og de kan serviceres under drift. Når der er risiko for at madolie og fedt størkner, er en opvarmet mulighed tilgængelig for at forhindre tilstopning af filterelementet eller dræning. Returolien kan opsamles ved filterenhedens indløbskammer til genbrug, og afhængigt af hvad du har brug for tilbyder vi forskellige typer afløbsløsninger – såsom en pumpe. Kondensfælderne tømmes og rengøres nemt ved blot at skrue dem af.
Skræddersyet til fødevareindustrien
Det smarte design af A•smoke Food letter olie- og vandafledning med det skrå luftindtag. Det modulære design af afløbsenheden tillader en række forskellige behov, og luftindtaget er tilgængeligt til installation fra venstre, højre eller bagside. A•smoke Food er udviklet med tanke på fødevarer, men også for at kunne tilpasse sig og levere en skræddersyet løsning. Disse filterenheder er holdbare og kan modstå høje temperaturer. De er designet til at være nemme at vedligeholde, og vigtigst af alt – til at give dig ren luft!

A•smoke Food - udviklet med fødevarer i tankerne

I samarbejde med TurboSwing® & AirMaid®

TurboSwing® er også tilgængelig i Absolent Air Care Groups forureningskontrolserie. Det er en forfiltreringsløsning, designet til høj effektivitet og kan bruges med variable luftmængder. TurboSwing® bruger en roterende bevægelse til mekanisk at adskille fedt-, olie- og fedtpartikler ved kilden. Filtret kan forhindre at mere end 90 % af partiklerne (> 5 mikron) trænger ind i udsugningskanalen og reducerer vedligeholdelse og energiforbrug.

Et andet produkt i Absolent Air Care Groups forureningskontrolserie er AirMaid®, der har vist sig at være en af de mest omkostningseffektive løsninger på markedet. Det er nemt at installere, har lav vedligeholdelse og lavt energiforbrug. Det er nemt at montere på en ny installation og kan også eftermonteres på eksisterende systemer. AirMaid®-teknologien ændrer strukturen af olierne og nedbryder dem til vand og mineraler, der kan transporteres væk via udstugningen. En yderligere fordel er, at det reducerer lugte med op til 95%.

Turboswing-airmade-logo

BRUG FOR HJÆLP?

Kontakt os på 4656 4343

Vi hedder Kjeld, Ole og Niels og vi sidder klar til at hjælpe uanset hvilken løsning, du har behov for.

Ønsker du besøg eller vil du holde mødet digitalt?

Uanset dit valg, taler vi gerne om automatik med dig. Udfyld nedenstående.