Undgå risikoen for metalforurening i dine produkter

Produktsikkerhed er en topprioritet for de fleste brancher

Og når du arbejder med produkter som fødevarer og lægemidler, er det afgørende at sikre den højeste standard i inspektionsprocessen.

Dorner tilbyder transportbånd med metalfrie zoner, der sammen med metaldetektorer kan hjælpe med at beskytte dine produkter.

Metalfrie zone transportbånd bruges i fremstillings- og emballeringsindustrien til overførsel ind gennem og ud af:

·      metaldetektorer
·      metal frie zoner
·      afvisningssystemer
·      aflåselige afvisningsbeholdere

Hvad er en metalfri zone?

En metalfri zone er et område omkring transportbåndet, hvor der ikke findes metal. For at sikre en optimal metaldetektion og forhindre falske resultater under inspektionsprocessen, må der ikke opbevares metal i nærheden af metaldetektoren.

Metalfri zone specifikationer

·      Metalfri midtersektion i plastik til installation af en metaldetektor
·      Zonens størrelse bestemmes af den metaldetektions-enhed, der integreres
·      Metaldetektoren skal specificeres og erhverves separat
·      Yderligere detaljer og specifikationer kan ses under det valgte transportbånd

Hvad skal man overveje, når man vælger metalfrie zone transportbånd?

Når man beslutter sig for et transportbånd og en metalfri zone, er der et par forskellige faktorer, der skal tages i betragtning under evalueringsprocessen. For at tilføre værdi til fødevareemballage og inspektionsprocesser skal dit udstyr

1.     fungere hurtigt

2.     få øje på forureningen

3.     tilbyde flere metoder til at bortskaffe produktet

Her er nogle af de vigtigste aspekter ved et transportbånd og metalfri zone, som du bør vide for at vælge den bedste løsning til din virksomhed.

Sanitet

Fødevarekontrol skal overholde høje standarder og regulativer, og derfor er sanitære funktioner afgørende. At have sanitære foranstaltninger til rådighed i transportbåndene gør det hurtigere og lettere løbende at rengøre overfladerne, overvåge og fjerne produkterne efter behov for at sikre, at linjerne kører effektivt.

Størrelse

Størrelsen på metaldetektoren skal matche produktspecifikationerne for at scanne produkterne korrekt. Størrelse er normalt 20,32 cm (8”) høje og 35,56 cm (14”) brede, men tilpasninger er tilgængelige afhængigt af behov.

Afvisningsmekanismer

Når systemet opdager metal eller et fremmedlegeme, skal der være en afvisningsmekanisme til at fjerne produktet fra linjen, før der kan opstå yderligere forurening.

Der er flere typer afvisningsmekanismer til at fjerne tvivlsomme produkter fra linjen, herunder push-on-detect, luftblæsning og afledningsarme.

BRUG FOR HJÆLP?

Kontakt os på 4656 4343

Vi hedder Kjeld, Ole og Niels og vi sidder klar til at hjælpe uanset hvilken løsning, du har behov for.