Automatisering ændrer også produktionsanlægget

De nye bølger af teknologier ændrer ikke kun den måde, produkter fremstilles og pakkes på, men det ændrer også produktionsanlægget som helhed.

Fleksibilitet og tilslutningsmuligheder er alfa og omega, når det kommer til udstyr – og det er bestemt også tilfældet for transportbånd.

Transportører er i dag blevet integrerede komponenter i alle faser af automation, montage og industrielle markeder. Og mens nogle af de dominerende globale mærker har været de første til at indlemme transportørens fulde potentiale, ser flere virksomheder i alle størrelser nu også nærmere på, hvordan de bedre kan integrere transportsystemer for i sidste ende at forbedre hele linjen.

Pallette systemer
Fremstillingsmiljøets faciliteter er meget anderledes nu end det var for en generation siden. Automation er nu en førende drivkraft bag den måde, produkterne produceres på.

Mange applikationer omfatter både manuelle processer og robot interaktion, og som sådan skal transportører i dag udarbejdes for at imødegå disse udfordringer. Derfor er palle-systemtransportører blevet et populært valg.

Pallette systemet er ideelle til mange automatiseringsfokuserede applikationer, der kræver præcise bevægelser og positionering af dele, da de kan installeres eller programmeres til at starte og stoppe med bestemte intervaller for at synkroniseres med robot interaktion eller andre processer.

Disse typer af transportører dominerer inden for f.eks. bilindustrien, medicinsk udstyr, el og elektronik samt produkttest / inspektion, der kræver automatisk og manuel montering eller håndtering af produkter.

Pallette systemerne kommer typisk på tre forskellige platforme til at drive pallen – enten en dobbeltbælte-konfiguration, der drives af et fælles drev, et fleksibelt plastkædebåndsdesign eller en lineær motor.

Palletterne kan stoppe og løfte sig op fra bælterne og dreje pallen 90° eller 180° for at omplacere produktet efter behov. Så de virksomheder der bruger et pallettesystem gør det også for nøjagtighedens skyld, da de har brug for deres produkt på et nøjagtigt sted. Palletterne kan leveres i enten firkantede, rektangel eller ottekantede former og kan drejes, hæves og sænkes efter behov.

Fleksible kæde transportører
Nogle applikationer kræver at produktet skal flyttes i og omkring udstyr og maskiner. For at imødekomme dette behov skal transportøren være fleksibel og lave stramme sving.

Automatiseringsapplikationer inden for forarbejdning og emballage, medicin, biovidenskab, sundhed, skønhed og generel industri, der opererer i et miljø, der har små rum eller niveauændringer er egnede til fleksible kædetransportører.

Fleksibiliteten af disse transportører ses i deres evne til at vride, dreje og slange sig omkring små områder, så de nemt kan integreres med eksisterende udstyr.

Bæltetransportører med præcision og timing
Mange industrielle automations-, produktmontering-, fremstillings- og emballageapplikationer kræver, at produktet er på et præcist sted på transportbåndet på det rigtige tidspunkt. Det rigtige valg her er præcisions bæltetransportører.

For at opnå en præcis justering af tid og afstand styres transportbåndet af servomotorer, der giver en indekseret gentagelighed på +/- 0,04″ med en hastighed på 100 indekser i minuttet. Dette niveau af præcision er kritisk, især til robot applikationer.

Valg af det rigtige transportsystem
Som man kan se, findes der mange transportører, der er konstrueret til automatiseringsopgaver, men udfordringen er at vælge den rigtige løsning til sit behov. I dag er båndtransportører bygget efter brugerens specifikationer, så effektiviteten og produktionen forbedres.

Der er ingen grund til at nøjes med en standard transportør, der måske ikke passer 100% til sin applikation, når man kan få et skræddersyet system, der kan konstrueres til problemfri integrering i en større proces.

Men for at gøre det, kræver det en forståelse for, hvad målene og forventningerne er for sine transportører. Med andre ord, hvad har man brug for at transportørerne skal gøre?

Uanset om man er OEM eller integrator, en lille familieejet virksomhed eller en multinational virksomhed, har alle samme bekymringer med hensyn til deres nye transportsystem. Et godt sted at starte er ved at overveje disse spørgsmål:

·      Hvordan ser du transportsystemet integreret med det, du forsøger at bygge?

·      Hvad er højde, vægt og form på det produkt, der skal flyttes?

·      Hvad er målet mht produktionshastighed?

·      Hvor meget plads er der til transportbåndene?

·      Er der plads nok eller trangt, hvilket kræver transportører der kan lave skarpe sving eller hældninger?

·      Er maskinen / produktionslinjen manuel eller automatiseret?

·      Er den forventede produktionstrøm lineær eller oval?

At kende disse oplysninger på forhånd hjælper med at definere projektets omfang og gør det muligt for transportørleverandøren at strømline tilbudsfasen ved at få et mere komplet billede af applikationen.

Ønsker du mere information?
Vi sidder klar til at hjælpe på 4656 4343. Vi er forhandler af transportbånd og transportsystemer fra Dorner, der er markedsførende på området.