Kristian Larsen, driftsleder hos Munck Asfalt i dialog med Niels Hansen fra AVS

Munck Asfalt i Svogerslev holder et skarpt øje med støv emissionerne

Munck Asfalt er landsdækkende med fem stationære asfaltfabrikker i hele Danmark, der fremstiller materialer til nyanlæg og vedligeholdelse af veje og pladser for erhverv, offentlige institutioner og private kunder. Hos Munck Asfalt laver man klimaregnskab og gør hvad man kan, for at minimere energiforbrug og emissioner.

Udover pneumatik, har AVS leveret udstyr til emissions-overvågning til Munck Asfalt i Svogerslev. Vi besøgte derfor driftsleder Kristian Larsen, for at se om overvågningen kører som den skal.

Munck Asfalt i Svogerslev producerer alt mellem 500 – 2000 tons asfalt pr. dag. Fra kold sten og til asfalten kommer blandet ud i den anden ende, går der ca. 20 minutter – og når der rigtigt er tryk på, kan der produceres 250 tons asfalt i timen.

 

Man kommer ikke udenom, at en produktion på 2000 tons asfalt pr dag, genererer en del støv…

I Svogerslev laver man de miljøforanstaltninger, som man kan. Ved produktionen af asfalt bliver stenene varmet op til over 180 grader. Denne proces kræver meget energi, men er nødvendig, for at sikre den rette kvalitet. Man har derfor sørget for at stenene er overdækket og holdes tørre, hvilket mindsker energiforbruget til opvarmning.

Man har derudover, i forbindelse med produktionsanlæggets store støvfilter, bestående af 900 støvfilterposer af 3 meter længde, også monteret en emissionsmonitor til overvågning af både støvfilter og partikel udledning. Systemet fanger støvet, så det kan genbruges i asfaltproduktionen. Skulle der gå hul på en filterpose, så støvet ryger op i skorstenen, så alarmere emissionsmonitor straks. Dermed stoppes produktionen og filterposen skiftes før problemet vokser sig stort.

Kontinuerlig overvågning af filter og stoffilterposers status

Der holdes audit hos Munck i Svogerslev én gang årligt, hvor monitoren kalibreres til emissionskravene. Kravet er et maks på 10 mg udledning pr. kubik, hvor værket i Svogerslev holder sig på 01 – 0,2 mg.

AVS Danmark har leveret en emissionsovervågning fra Pentair, der kan detektere partikler helt ned til 0,1 mg. Den har et robust og kompakt design med en indbygget digital skærm, der gør den nem at indstille til tilladte maksimumgrænse og tidlig advarsel, samt online 4-20mA signal der overføres til kontrol central. Emissionmonitor overholder derudover US-EPA MACT og er certificeret til ATEX Zone 2 (gas) og 22 (støv), hvilket gør den til det perfekte valg til hårde applikationer.

BRUG FOR HJÆLP?

Kontakt os på 4656 4343

Vi hedder Kjeld, Ole og Niels og vi sidder klar til at hjælpe uanset hvilken løsning, du har behov for.