Pankas i Allerød har reduceret lugtgenerne kraftigt

Bitumentanke udsender konstant gas og lugt til atmosfæren gennem deres ventilations- åbninger og niveauet af emissioner stiger under tankfyldning og -tømning. Så klager fra nærliggende interessenter angående lugt samt overholdelse af emissionskravene kan derfor principielt bringe alle værkers driftstilladelser i fare. Og det er netop hvad Pankas i Allerød oplevede.
Pankas har tre asfaltværker i Danmark, der hver kører ca. 1.000-1.200 timer om året. Dog har opstarten af værket i Allerød været alt andet end nem og problemfri. Pankas overtog en grund, hvor der lå en planteskole, så da der blev bygget et asfaltværk i stedet, kom der naboklager på grund af lugtgener. Disse klager førte til et skærpet tilsyn fra Kommunen, der krævede lugtmålinger. På foranledning af Pankas og AVS Danmark blev der fundet en løsning, så Pankas nu lever op til kravene og ligger under de lugt værdier som f.eks. private villaer udslipper fra brændeovne og skorstene.

Hvordan har Pankas reduceret lugtgenerne?

Det er ikke muligt at bruge et konventionelt udsugningssystem til at opfange og rense bitumentankes forurening. Med et konventionelt udsugningssystem er der risiko for, at systemet påvirker produktionsprocessen ved at udvinde for meget eller for lidt gas fra tankene. Løsningen findes i et ”åndedrætssystem”, hvor en hovedkanal uden negativt eller positivt tryk trækker omgivende luft ud for at tillade bitumentankene at ånde gennem denne kanal.

AVS Danmark foreslog en løsning fra Absolent, da de tilbyder en filterløsning, der effektivt fjerner gas og lugt fra bitumentanke. Systemet består af en flertrins-filtrering, ozondannelse og adsorption samlet i én løsning for maksimal filtreringsydelse. Kombinationen af de tre teknologier resulterer i fremragende filtreringsydelse der giver partikelreduktion, gasreduktion, lugtreduktion og ingen rester af ozon.

Ved installation og test af systemet påpegede Pankas løbende forbedringsmuligheder ved de udfordrende områder på værket. Således blev alt kapslet ind og der blev sat lamelgardiner op ved påfyldningsstationerne. Derudover rengøres både pladsen, værket og filtrene dagligt, så i dag skal det godt nok blæse meget, før man oplever det mindste pust af støv og asfalt. Luften, der forlader Pankas bitumentanke i dag er ren, lugtfri og i overensstemmelse med emissionsbestemmelserne.

BRUG FOR HJÆLP?

Kontakt os på 4656 4343

Vi hedder Kjeld, Ole og Niels og vi sidder klar til at hjælpe uanset hvilken løsning, du har behov for.