At vælge den rigtige blæseteknik giver mange fordele

Med Silvents patenterede teknologi skaber dyserne en koncentreret luftstråle, som reducerer turbulens. Dette giver fordele, der kan ses på både arbejdsmiljø og bundlinje:

• en kraftig reducering af støjniveauet
• en mere målrettet, effektiv blæsekraft
• en reducering af omkostningerne til trykluft

Vi tilbyder et bredt udvalg af effektive og støjsvage luftdyser, blæsepistoler og luftknive.

Vi taler ofte om behovet for at forhindre støj på arbejdspladsen, men hvorfor?

Mange arbejdspladser er i dag alt for støjende, men støj og høje lydniveauer kan forårsage høretab og tinnitus blandt medarbejderne.

Høretab kan ikke helbredes, og de mennesker, der bliver ramt, skal leve med konsekvenserne i resten af deres liv. Støj er ofte anerkendt som et af vores største arbejdsmiljøproblemer. Man siger normalt, at støj påvirker os på tre måder…

Pro One blæsepistolen

Med Pro One blæsepistolen kan du reducere støjniveauet med op til 69% uden at gå på kompromis med blæsekraften.

Vi har nu kampagne på den prisvindende Pro One blæsepistol. Du får dermed en god mulighed for at opleve at du med en støjsvag løsning ikke nødvendigvis giver afkald på en effektiv blæsekraft.

Bestil Pro One her til højre
Du kan også scrolle ned og komme hele vejen rundt om Pro One samt se mere om hvorfor denne prisvindende blæsepistol bare er mere støjsvag end alle andre uden at man mister blæsekraft.

Bestil Pro One

  Ja tak, jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra AVS danmark

  Vidste du at 9 ud af 10 blæsepistoler, som bruges i dag, er farlige?

  OSHA regulativerne angiver at trykluft kun må bruges til rengøring, hvis trykket er lavere end 2,1 bar og der anvendes personligt sikkerhedsudstyr.

  Hvordan ved du, om du bruger en sikker luftpistol?

  Forskellen på en sikker og en regulær luftpistol er det statiske tryk, der opstår, hvis røråbningen bliver helt blokeret.

  Sikre luftpistoler er OSHA eller SUVA godkendte
  Der er to lande, der regulerer arbejdssikkerhed og sikre luftpistoler – USA og Schweiz.

  • I USA regulerer OSHA (Occupational Safety and Health Administration)
  • I Schweiz er det SUVA (Schweizerische Unfallsversicherungsanstalt)

  For at blive klassificeret som sikker er det kun tilladt at luftpistolen har et statisk tryk på 2,1 bar.

  Den nemmeste måde at finde ud af, hvilket statisk tryk luftpistolen har, er at bruge en lufttrykmåler til at måle trykket ved luftpistolens røråbning.

  Pilen angiver det statiske tryk for luftpistolen. Hvis pilen peger mod det grønne område, opfylder luftpistolen OSHA-kravene til at blæse med trykluft. Det røde område angiver, at luftpistolen ikke opfylder OSHAs krav til blæsning med trykluft.

  Hvorfor er Silvents blæseteknologi bedre end mange andre?

  Silvents teknologi reducerer turbulens og skaber en mere ensartet, jævn og lige luftstrøm.

  Sænkning af lyden

  Pro One’s reducerede turbulens gør det muligt at sænke lydniveauet, når der blæses med trykluft. De specielt konstruerede luftdyser bidrager også til et lavere lydniveau, da det adskiller luften gennem flere unikt designede huller og slidser. Hvis luften blæser gennem mindre huller i stedet for et stort hul, vil dele af lydfrekvensen stige til niveauer, som det menneskelige øre ikke kan høre eller blive skadet af.

  Minimer risikoen for arbejdsulykker

  Pro One’s specielle design hjælper også med at forhindre, at dysen ved et uheld bliver fuldstændig blokeret af operatøren, som hvis det skulle ske, kan  blive alvorligt skadet. Hvis en dyse bliver blokeret, kan trykket bliver for højt og tvinge trykluften ind i operatørens blodbane. Dette kan føre til livstruende skader, som for eksempel hjerneblødning. Silvents teknologi minimerer risikoen for disse skader og opfylder kravene fra myndighederne.

  Sparer energi

  Da Pro One bruger mindre energi til at skabe turbulens, kan der bruges mere energi til trykluftblæsningen, der skaber en mere effektiv blæsekraft. Silvents teknologi skaber også en øget udstødning, hvilket betyder at trykluften trækkes ind og bruger den omgivende luft. Som følge heraf får du den samme effekt med mindre energi.

  Hvad er det, der gør Pro One helt speciel?

  Kort sagt er Pro One stille, effektiv, robust og luftbesparende.
  Men derudover har den vundet en pris for sit ergonomiske design, der gør at brugeren undgår belastningsskader.

  Blæsepistolen er nemlig udviklet af brugerne selv. Det vil sige at den i udviklingsfasen blev testet og testet og testet,
  så den med et ergonomisk håndtag ligger behageligt i hånden uanset om brugeren er højre- eller venstrehåndet eller har små eller store hænder.

  1. Dyse
  Specielt designet og 3D printet, patenteret dyse i rustfrit stål. Dysen er designet til at danne en koncentreret blæsekraft. Takket være dysens unikke design reduceres støjniveauet ved blæsning ofte med mere end 10 dB (A), og risikoen for at blokere dyseåbningen elimineres.

  3. Håndtag
  Pro One har et let, slankt design. Det ergonomiske håndtag giver mulighed for flere forskellige måder at holde den på, for at gøre arbejdet nemmere og reducere risikoen for gentagne belastningsskader. Desuden er Pro One designet til at passe både små og store hænder.

  2. Materiale
  Pro One er designet til industriel brug og lavet af et fleksibelt, slidstærkt materiale. Pro One er et robust håndværktøj designet til brug i hårde og udfordrende miljøer.

  4. Tilslutning
  Pro One er udstyret med en patenteret kontraventil for at undgå rekyle og peak-sound, når du frakobler. Dette reducerer risikoen for ledskader og høretab. Tilslutningen er også udstyret med et filter, der forhindrer store partikler i at komme ind i luftpistolen. Pro One har en ¼” metaltilslutning.

  5. Udløser
  Håndtaget er også designet til at give den bedst mulige kontrol over blæsekraften. Takket være Pro One’s unikke teknologi har operatøren fuld kontrol over den uendeligt varierende blæsekraft. Fordi udløserkraften er uafhængig af tryk, reduceres risikoen for gentagne belastningsskader.

  6. Ophæng
  Pro One er forsynet med to ophængnings-muligheder: ved håndtaget eller ved det specielt konstruerede øje. Begge omkringliggende områder er forstærkede for at modstå øget slitage.

  7. Tilbehør
  Luftskærm: Pro One kan udstyres med en luftskærm for at reducere risikoen for øjenskader. Luftskærmen har tilstrækkeligt kraft til at beskytte brugeren mod støv og små partikler.

  Forlængerrør: Pro One kan også bestilles med et 300 mm langt luftpistolrør.

  Pro One modeller og tekniske data

  Tekniske data
  Blæsekraft: 2.8 N (9.9 oz)
  Støjniveau: 78 dB (A)
  Luftforbrug: 14 Nm3/t
  Tilslutning: 1/4”, female
  Materiale (dyse): Rustfrit stål (316 L)
  Materiale (håndtag): PA66
  Maks temp.: 70° C
  Maks tryk: 0.7 MPa

  Fordele
  Erstatter åbent rør: 4mm
  Støjreduktion: 17 dB(A)
  Luft / omk. besparelser: 16 Nm³/h

  Pro One
  Støjreduktion: 69%
  Luft/omk.reduktion: 53%

  Pro One-300
  Pro One kan også bestilles med et
  300 millimeter langt luftrør.

  Pro One-AS
  Pro One kan udstyres med luftskærm
  for at reducere risikoen for øjenskader.

  Historien bag Pro One blæsepistolen

  Pro One er designet af brugerne for brugerne
  I dag er der betydelige forskelle mellem forskellige arbejdsgrupper, når det gælder arbejdsmiljø. I forbindelse med akademikere handler arbejdsmiljøet først og fremmest om ergonomiske møbler, mens det i fremstillingsindustrien stadig handler om at reducere risikoen for ulykker på arbejdspladsen.

  Dette er grunden til at Pro One, et håndholdt værktøj er udviklet til brug i industrien og designet til at minimere risikoen for skade ved blæsning med trykluft.