Et af de største problemer med kølemidler er at væsken nedbrydes

Dette kan skyldes bakterievækst, olier og manglende filtrering

Ved at benytte Chip Trapper  i bearbejdningsområdet, kan man hurtigt se store forbedringer.

Chip Trapper blev i starten udviklet til Exairs egen produktion med CNC maskiner, men da systemet fungerede så godt, blev det besluttet at videreudvikle og sælge dem.

Førende maskinist hos Exair, Ed Krieg nævner følgende fordele

  • Vores komplette udskiftning af kølevæske gik fra at være hver 4. måned til at ske en gang om året.
  • Vi reducerede brugen af kølemiddelkoncentrat fra 10 tønder om året til 4 tønder om året. Dette gav os en større årlig besparelse.
  • Bakterievæksten reduceres drastisk, når Chip Trapper lufter kølemidlet.
  • Filterposerne fjerner spåner og nogle olier og holder kølevæsken frisk.
  • Nedetiden for at få CNC-maskinerne tilbage på arbejde og fremstille dele igen gik fra 2 timer til ½ time.


Det komplette system

Exair tilbyder to typer – Chip Trapper og High Lift Chip Trapper. De er designet til at suge den væske, der skal filtreres ind i tromlen og derefter føre den rene væske tilbage i sumpen på en CNC-maskine.

Chip Trapper fungerer godt til hurtig rensning af kølevæske på gulvniveau, hvor High Lift Chip Trapper er ideel til rensning af væsker med højere viskose eller til reservoirer under gulvniveau.

Exair tilbyder tre forskellige tromlestørrelser: 114L, 208L og 418L. De leveres som standard med et 5-mikron posefilter, der kan rumme over 19 liter materiale. Der kan også tilbydes forskellige filterposer i fem andre mikronstørrelser, der spænder fra 1 mikron op til 200 mikron. Filterposerne er vaskbare og genanvendelige.

En tommelfingerregel er, at jo mindre mikronstørrelsen er, desto renere er kølevæsken. Men til gengæld skal posen vaskes eller udskiftes flere gange.

Nye CNC-maskiner med spindelkøle funktion

Nogle af de nyere CNC-maskiner leveres med en spindelkøle funktion. Denne nye teknologi øger hastigheden og fremføringshastigheden. Kølevæsken pumpes til toppen af maskinen og føres direkte gennem spindlen. Denne type spindel bruger en roterende samling, der bringer kølervæsken til spindlen, når den roterer med en høj hastighed.

De roterende enheder er meget dyre og kostbare at erstatte. På grund af rotationshastigheden er de meget modtagelige for beskidt kølevæske. Hvis en tætning inde i den roterende enhed begynder at lække inde i maskinen, er det meget svært at diagnosticere, indtil der opstår en maskinfejl. Med en Chip Trapper elimineres denne risiko og et ekstremt dyrt maskinnedbrud forhindres.

Ønsker du mere information?
Kontakt os på 4656 4343, vi sidder klar til at hjælpe. Du kan også læse mere om opsugningsløsninger og ChipTrapper fra EXAIR via nedenstående link.

www.avsdanmark.dk/produkter/rengoering-og-opsugning