Transport af kagemix

JEM, som for nylig har designet en ny kagemix-pakkelinje til en multinational virksomhed, henvendte sig til Dorner for at tilføje to sanitære transportbånd til projektet. Dette transportsystem hjalp med at spare tid og tilføre det høje niveau af sanitære standarder til emballagelinjen, som JEM og dets kunde ledte efter.

JEM’s seneste projekt erstattede en forældet påfyldningslinje, da kunden ønskede at øge deres standarder gennem forbedrede produktionshastigheder og påfyldningsnøjagtighed. Applikationen var unik, idet den krævede, at kageblandingen skulle bevæge sig op ad en skrå transportør i en 45° vinkel, 16 og en halv fod til en tragt.

Z-formen var ikke den type transportør JEM normalt bruger, så de greb ud efter Dorner. Dorner tilbyder et fantastisk design til at holde bæltet fladt i en Z-formet orientering. Ingen grund til at genopfinde hjulet på noget, de ved, hvordan man gør.

Processen starter med, at kagemix blandingen fyldes i en tragt på en 10 fod høj mezzanin og flyder derefter ned i en vibrerende grydeføder. Herfra føres blandingen videre til det første Dorner-transportbånd, en lige 20 fod lang AquaGard og fortsætter til et Z-formet AquaGard bånd med et kløvet bælte, der holder på blandingen, når den bevæger sig op til tragten. Derudover dækker et klart, aftageligt Lexan-skjold transportbåndet for at beskytte blandingen mod miljøet. Mixblandingen bevæger sig hurtigt med hastigheder på omkring 215 fod i minuttet på de to transportbånd.

Fra tragten fyldes blandingen i 44-punds poser, der passerer gennem metaldetektion og palleteres som forberedelse til forsendelse.

“Den lette rengøring mellem produktionskørsler var enorm for vores kunde,” sagde Mattson. “De sanitære aspekter ved at kunne komme til alle områder af transportøren til rengøring var vigtige. Vi er ikke eksperter i FSMA-standarder (Food Safety Modernization Act). Dorner er velbevandret på det område, det er derfor, vi tog med dem.”

AquaGard og AquaPruf

Dorners AquaGard og AquaPruf sanitære transportørplatforme er designet til fødevare- og medicinindustrien og opfylder forskellige BISSC, NSF, USDA og FDA regulativer for sikker og effektiv drift. Platformene giver det højeste niveau af sanitet og hurtige rengøringstider, da transportøren kan skilles helt ad af én person uden værktøj på mindre end 90 sekunder.

BRUG FOR HJÆLP?

Kontakt os på 4656 4343

Vi hedder Kjeld, Ole og Niels og vi sidder klar til at hjælpe uanset hvilken løsning, du har behov for.