Case: Farlig sikkerhedshændelse

Vejen til at forhindre ulykker er livreddende udstyr

For nyligt skete der en arbejdsulykke hos en større europæisk producent, der fremhæver farerne ved at bruge trykluftslanger på arbejdspladsen. I denne hændelse blev medarbejderen slået i maven, da en 3/4“ slange løsnede sig fra koblingen, hvilket resulterede i skade og indlæggelse. Desværre blev det konstateret, at lignende hændelser tidligere havde fundet sted.

Selskabet foretog en sikkerhedsrevision af sine processer for yderligere at undersøge området og konkluderede, at det eksisterende sikkerhedssystem ikke helt overholdt OHSAS 18001 / OHSAS 18002-standarden (snart udskiftet med ISO 45001), om kravet til obligatorisk risikovurdering.

Det blev konkluderet, at hvis selskabet havde vurderet risikoen for trykluftslangers koblinger korrekt, ville disse ulykker ikke have fundet sted. Dette eksempel viser, at selv milliard-dollar virksomheder utilsigtet kan overse farerne ved trykluft på arbejdspladsen.

Ignorerer man lovgivningen er følgerne alvorlige: blandt andet store bøder (2,5 til 10% af den årlige omsætning), skadelig reklame og endda kriminelle gebyrer for lederne.

En simpel løsning som at implementere en billig sikkerhedssikring, ville have forhindret risikoen for skader i forbindelse med brud på trykluftsystemet eller enpludselig afkobling af en slange, så den slår ukontrollerbart rundt.

I det ovennævnte tilfælde installerede man en HoseGuard Air Fuse 3/4“, der minimerer farerne ved at arbejde med trykluft og forbedrer sikkerheden for operatørerne.

BRUG FOR HJÆLP?

Kontakt os på 4656 4343

Vi hedder Kjeld, Ole og Niels og vi sidder klar til at hjælpe uanset hvilken løsning, du har behov for.