Filtermist løser dampproblemet for fødevare-maskinproducent

Virksomheden forsyner mejerisektoren med effektive løsninger der optimerer produktionsprocesserne.

Filtermist har for nylig afsluttet en installation af fem Filtermist FX7002-enheder i rustfrit stål til en specialist i fødevareproduktionsudstyr.

Maskinfabrikken har leveret en bred vifte af maskiner, udstyr og komplette installationer til fødevareindustrien i mere end 25 år. Virksomheden forsyner virksomheder i mejerisektoren med kreative, innovative og effektive løsninger, der hjælper med at forbedre og optimere deres produktionsprocesser.

Maskinfabrikken kontaktede Filtermist efter en anbefaling fra et andet firma, som havde brugt filtermist-enheder i rustfrit stål til en lignende applikation. Før installationen af ​​Filtermist-enhederne var man afhængig af en turbine til at drive dampen fra produktionsområdet ud i atmosfæren, men dette var ikke så effektivt som at installere selvstændige filtre på selve linjen, som fabrikkens indkøbschef forklarer:

”At inkludere udsugningen som en del af linjen gør det langt nemmere at installere maskinerne hos kunderne, da de ikke behøver at inkludere central udsugning med fast rørføring. Dette reducerer installationstiden betydeligt og dermed omkostningerne. Og fordi Filtermist-enhederne er i rustfrit stål, bør de have samme levetid som resten af ​​maskineriet.

Derudover har brugen af effektiv udsugning forbedret luftkvaliteten på fabrikken, hvilket gør det til et langt renere miljø for alle, der arbejder hos os eller besøger os. Det er også med til at reducere rengøring og tilhørende omkostninger.”

Alison Green, Brand Business Support Manager hos Filtermist forklarer: “Denne installation har været så vellykket, at vi nu arbejder tæt sammen med kunden for at se, om Filtermist-enheder kan bruges i fremtidige projekter. Vores kernemarked er at udvinde olietåge genereret i metalbearbejdningsapplikationer, 

men flere og flere kunder bruger vores enheder i både fødevareforarbejdningsapplikationer og maskiner, der bruges i fødevareproduktion. Det faktum, at vi tilbyder en enhed i rustfrit stål, og vores hovedfiltre ikke er papirbaserede, betyder, at de er lige så effektive til vanddamp, som de er til kølevæsketåge.”

BRUG FOR HJÆLP?

Kontakt os på 4656 4343

Vi hedder Kjeld, Ole og Niels og vi sidder klar til at hjælpe uanset hvilken løsning, du har behov for.