Ren luft og et godt arbejdsmiljø er et krav til Formtekniks processtyring

Hos Formteknik er kravene til præcision og gentagelses-nøjagtighed i produktionen høje. Formteknik er førende leverandør af system- og værktøjsløsninger til sprøjte-støbeindustrien og de ved, at alle aspekter af arbejdsmiljøet er vigtige for resultatet.

Formteknik ligger i Anderstorp, et centrum for den svenske plastindustri. De er specialister i produktion og validering af komponenter til støbeforme. Lang erfaring og mange virksomheder i samme branche har ført til sund konkurrence og et højt kompetence-niveau i branchen. Det har ført til en sund konkurrence og et højt kompetenceniveau i branchen.
Det har ført til en sund konkurrence og et højt kompetenceniveau i branchen. For Formteknik er det vigtigt at have et godt indeklima. Med en specialiseret maskinpark, mange målepunkter og højpræcisionsarbejde er ren luft i hele arbejdsprocessen et krav.

I konceptet med “kontrolleret procesluft” er klimakontrol er vigtig. Under forarbejdningen genereres der små partikler og varme. Ved hjælp af entropi spredes varmen og partiklerne i hele produktionshallen. Først når de små partikler er filtreret fra, kan der opretholdes en kontrolleret temperatur med den rette luftfugtighed. Det er det, vi i daglig tale kalder ren luft.

Både mennesker og maskiner nyder godt af god luftkvalitet
– dobbelt gevinst for Formteknik

God luftkvalitet er vigtig for, at Formteknik kan fastholde sine kompetente medarbejdere og rekruttere nye. Unge mennesker forventer ren luft, og accepten af dårlig luftkvalitet er lav. Det er hovedsageligt gennem et lærlingesystem, at unge mennesker med interesse for teknologi rekrutteres for at styrke væksten i produktionsstaben.

Lars Andersson foran Formtekniks seneste investering, Mazak MAZAK INTEGREX i-250H

Teknisk uddannet personale er efterspurgt, og mulighederne for operatører kræver et godt arbejdsmiljø. Ren luft er også vigtig for Formteknik ud fra det perspektiv, at de ofte får kundebesøg, der gerne vil se produktionsprocessen som en del af et leverandørbesøg. Lars Andersson, produktionschef hos Formteknik, udtrykte det således: “Komponentproduktionen, målelaboratoriet, montage- og testcentret bliver tilsammen et vigtigt udstillingssted for os”.

De rigtige dimensioner og en velfungerende ekstraktionssystem letter processtyringen. Over 20 enheder er installeret hos Formteknik. Alt fra A•mist, A•smoke til A•line. Alle procesceller har deres egen udsugning, selv gnistmaskinen, hvor der genereres meget få partikler.

Afhængigt af processen og bearbejdningsmaskinen dimensioneres de rigtige forhold.

Absolent ser på luftstrømme for specifikke maskiner, den partikel-størrelse, som maskinen genererer, den partikelkoncentration, der skal ekstraheres, og hvor filterenheden kan placeres for at anbefale en løsning. Formteknik og Absolent har arbejdet tæt sammen siden 2016, og efterhånden som årene går, og Formteknik vokser eller udskifter sin maskinpark, bliver Absolent involveret og kommer med anbefalinger. Disse løsninger er installeret hos Formteknik:

A•mist20
A•mist10
A•mist6c
A•smoke20
A•10

BRUG FOR HJÆLP?

Kontakt os på 4656 4343

Vi hedder Kjeld, Ole og Niels og vi sidder klar til at hjælpe uanset hvilken løsning, du har behov for.