Robotbrag 2023

Danske virksomheder skal tilbage i robotførerfeltet

Lande, vi sammenligner os med, automatiserer i højere hast end os, og i år røg Danmark ud af top ti-listen for antallet af robotter pr. medarbejder på verdensplan. Og det skal der selvfølgelig rettes op på, så Danmark fortsat kan forblive konkurrencedygtige, fastholde arbejdspladser og skabe værdi for samfundet.

Onsdag den 3. maj 2023 inviterer Teknologisk Institut til den årlige robotfest i Forskerparken. Her vil I kunne få syn for morgendagens produktions- og robotteknologi. Den 4. maj kan studerende og undervisere tanke inspiration.

Hurtige robotapplikationer

Vi beskæftiger os med avancerede automatiseringsløsninger og tilbehør til robotter og vi har løsningen til de mange producenter, der stiller krav til fleksibilitet, præcision og hurtighed hos robotapplikationerne.Vores løsninger og produktprogram har høj kvalitet, da vi forhandler markedsledende produkter fra Dorner, SMAC, Vuototecnica, Proportion Air, Eclipse, New Era m.fl.

På Robotbraget viser vi blandt andet
  • Hvorfor SMAC’s elektriske aktuatorer nu er et overlegent alternativ til pneumatiske cylindre
  • Et bredt udvalg af vakuumløsninger og gribere
  • En demomodel af Dorners 2200 conveyor

Fakta

Robotbrag 3. – 4. maj 2023
Teknologisk Institut
Forskerparken 10
5230 Odense M

Åbningstid
3. maj kl. 9.30 – 16.30 
4. maj kl. 9.00-13.30 

Det er gratis at deltage

Et revolutionerende alternativ til små pneumatiske cylindre

Hvis der indgår pneumatiske cylindre i din maskinopbygning, kan du nu opnå højere hastighed samt mere kontrol og nøjagtighed i produktionen, samtidig med at du sænker driftsomkostningerne.

Vores elektriske aktuatorer fra SMAC har en væsentligt lavere totalomkostning og er ofte et besparende alternativ til pneumatiske cylindre, når man kigger på driftsomkostningerne til trykluft, generel nedetid samt reparations- og udskiftningsomkostninger.

Præcision i særklasse med SMAC
SMACs aktuatorer er unikke, da kraft, position og hastighed er helt programmerbare. De kan håndtere usædvanligt høje eller meget lave hastigheder med 5µm-100nm nøjagtighed og gentagelighed med 1 ms responstid. Aktuatorerne har også indbygget feedback, der kan rapportere om det ønskede arbejde er udført eller ej.

Ny sugekop bider sig fast i enhver emballage

Men bare rolig, den bider ikke hul…
Vores nye Vacu-predator sugekop fra Vuototecnica er den perfekte løsning til håndtering af flowpack-pakker. Med en robot flytter man nemt konvolutter, poser og fleksible emner i papir eller plast med forskelligt indhold. Den hurtige og uregelmæssige bevægelse, der svarer til et hajangreb, er ikke et problem for fastholdelsen af emnet.

Uendelige muligheder med vakuum
Vakuumteknologi er langt bredere end man forestiller sig og omfatter alt fra fremstilling, opbevaring, filtrering og kontrol, til selve håndteringsværktøjerne.

Komplet vakuum program
Vi er leveringsdygtige i alt fra pumper og -tanke, til filtre til ventiler, ejektorer og naturligvis gribesystemer og sugekopper. Med vores Octopus-løsning er hele opgaven samlet i et værktøj.

Elektriske gribere fra SMAC

Programmerbar hastighed, position og kraft med data feedback giver en præcis kontrol

De elektriske gribere fra SMAC er ideelle til en bred vifte af positionerings-, målings-, og inspektionsapplikationer, især hvor 100% kontrol er påkrævet.

Griberne er kompakte med interval, der starter fra 5mm slaglængde, en størrelse på 55x70x17 med 1 mikron opløsning som standard.